Fiskfria fiskpinnar som går snabbt att slänga ihop. De flesta älskar potatismos och vem blir inte glad av en galet grön ärtsås? Smaklig måltid!
Laktosfri och äggfri. Använd majs- eller rismjöl istället för vetemjöl och glutenfritt ströbröd för en glutenfri rätt.
Instruktioner
- Panerad tofu:
Skär tofun i skivor. Blanda ihop vetemjöl och vatten i en skål. Blanda ströbröd och salt på en tallrik. Doppa nu först tofun i vetemjöl- och vattengeggan och vänd den sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp ett lager olja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig och gyllenbrun.
- Dillmos:
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk i en kastrull. Häll bort vattnet och vispa den sedan till ett mos tillsammans med mjölken. Använd en elvisp, det blir enklast. Blanda ner finhackad dill och smaksätt med salt och peppar.
- Grön ärtsås:
Släng ner gröna ärtor, vatten, buljongpulver eller fond och salt i en mixer. Mixa till en slät sås. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
- Servera den panerade tofun tillsammans med potatismos, grön ärtsås och citronklyftor.
Publicerat den
29 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar