Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad tofu med dillpotatismos och grön ärtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fiskfria fiskpinnar som går snabbt att slänga ihop. De flesta älskar potatismos och vem blir inte glad av en galet grön ärtsås? Smaklig måltid! Laktosfri och äggfri. Använd majs- eller rismjöl istället för vetemjöl och glutenfritt ströbröd för en glutenfri rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Panerad tofu: Skär tofun i skivor. Blanda ihop vetemjöl och vatten i en skål. Blanda ströbröd och salt på en tallrik. Doppa nu först tofun i vetemjöl- och vattengeggan och vänd den sedan i ströbrödsblandningen. Hetta upp ett lager olja i en stekpanna och stek sedan tofun frasig och gyllenbrun.
  2. Dillmos: Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka den mjuk i en kastrull. Häll bort vattnet och vispa den sedan till ett mos tillsammans med mjölken. Använd en elvisp, det blir enklast. Blanda ner finhackad dill och smaksätt med salt och peppar.
  3. Grön ärtsås: Släng ner gröna ärtor, vatten, buljongpulver eller fond och salt i en mixer. Mixa till en slät sås. Du kan även göra det här med hjälp av en stavmixer.
  4. Servera den panerade tofun tillsammans med potatismos, grön ärtsås och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.