Instruktioner
Lägg bönorna i kallt vatten över natten. Spola dem med vatten och låt rinna av. Koka upp vatten, salt, lagerblad och 1 tsk timjan. Lägg i bönorna och koka ca 45 min tills de är mjuka. De ska vara lite mjöliga men inte sönderkokta. Låt dem rinna av väl. Ibland tar jag färdiga bönor ur burk.
Värm olivoljan och lägg i bönorna. Låt stå på svag värme så de hålls varma.
Pressa limen, krossa vitlöken och smaksätt bönorna med det plus tacosås och ½ tsk timjan. Låt sjuda under lock. Tillsätt lite vatten om bönorna blir stekta i botten.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd i en annan. Vänd köttskivorna först i ägg sen i ströbrödet och salta dem.
Värm matoljan i stekpanna och lägg i köttskivorrna tills de fått fin guldbrun färg på båda sidor, ca 3 min per sida.
Servera med bönorna.