En tradition i Italien.
Kakan ser ut som en sufflé men påminner i konsistensen om en kompakt sockerkaka. Den bakas med jäst.
Instruktioner
- Rör ner jästen och 1 tesked av sockret i det ljumma vattnet och låt stå i ca 10 minuter, tills blandningen är skummig. Vispa äggulorna (i en stor skål) och rör ner jästblandningen, saltet och resten av sockret. Vispa ner 250 g av mjölet och sedan det mjuka smöret, lite i taget. Knåda in resten av mjölet till en deg.
- Knåda degen på en lätt mjölad yta tills den är fast och elastisk. Lägg den i en oljad plastpåse och låt jäsa till dubbel storlek på en varm plats.
- Arbeta degen på en lätt mjölad yta och knåda in sultanrussin, russin och fruktskal tills allt är jämt fördelat. Lägg degen i en 18 cm kakform och täck med lite oljad plastfolie. Låt stå på en varm plats tills degen höjt sig till kanten på formen.
- Ta bort folien och pensla med lite av det smälta smöret. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 20 minuter, sänk sedan värmen till 180 grader och grädda i ytterligare 20-30 minuter. Ta ut formen och pensla översidan och sidorna med resten av det smälta smöret. Servera varm eller kall, skuren i tunna skivor.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar