Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med balsamvinäger

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Pannacotta är len och mild gräddkräm som smälter på tungan, en dessert som är vanlig i norra Italien. Här bryts den på ett spännande sätt med balsamvinäger

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en gryta. Lägg i stången och tillsätt grädde och socker. Hetta upp och sjud i tio minuter.
  2. Blötlägg under tiden gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  3. Ta grytan från plattan och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grytan. Fördela blandningen i portionsskålar. Låt stelna i kylen tre-fyra timmar.
  4. Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Blanda bären med balsamvinägern. Låt stå och dra minst 15 minuter. Skeda upp jordgubbarna med lite vinäger i formarna strax före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.