Pannacotta är len och mild gräddkräm som smälter på tungan, en dessert som är vanlig i norra Italien. Här bryts den på ett spännande sätt med balsamvinäger
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en gryta. Lägg i stången och tillsätt grädde och socker. Hetta upp och sjud i tio minuter.
- Blötlägg under tiden gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Ta grytan från plattan och ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grytan. Fördela blandningen i portionsskålar. Låt stelna i kylen tre-fyra timmar.
- Snoppa jordgubbarna och dela dem i mindre bitar. Blanda bären med balsamvinägern. Låt stå och dra minst 15 minuter. Skeda upp jordgubbarna med lite vinäger i formarna strax före servering.
Publicerat den
17 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar