Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med citrussocker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pannacotta är italienska för liten gräddpudding. Denna lena och goda dessert serveras med citrussocker för att få lite sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Sjud långsamt i 15 minuter.
  2. Blötlägg gelantinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelantinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden.
  3. Häll upp i portionsformar eller höga glas. Låt stå i kyl till dess att pannacottan stelnat, ca 3 timmar.
  4. Riv limeskalet och citronskalet fint och blanda med sockret. Pressa över lime- och citronjuicen. Häll över pannacotta.
  5. Dekorera med frukt eller bär och servera genast.
  6. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.