- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Vädigt lätt att laga och passar från vardag till finmiddag. Denna desseren lagade jag inför en tjejmiddag och fick vädigt bra kommentarer.
Instruktioner
- Gör så här:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker och vaniljfrön. Ta kastrullen från värmen. Rör ner gelatinet i grädden så att det smälter. Blanda ner gräddfilen. Häll upp i glas och låt stå i kyl minst 4 tim. Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
- Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vatten och kryddor. Låt koka några minuter. Lägg i äppelklyftorna och koka på svag värme 5 – 10 min. Låt det svalna. Lägg äppelklyftorna på pannacottan efter att den har stått i kylskåpen ca 2 timmar. Strö över rostade mandelspån vid servering.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett gott recept. Detta kommer jag absolut att laga fler gånger. Ibland tycker jag att pannacotta är lite väl sött, men denna var härlligt frisk i smaken.