Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter.
- Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
- Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
- Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning. Fördela blandningen i åtta portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Täck och ställ kallt.
- Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
- Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering. Dekorera med mandelbiskvier före servering.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar