Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med nypongelé

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Reducera gelén till 2 dl, annars blir den för lös.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter.
  2. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på mitten. Snitta den på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön och stång i grädden. Tillsätt farinsockret.
  3. Värm grädden under omrörning till strax före kokpunkten. Sila bort vaniljstången.
  4. Smält gelatinbladen i den varma grädden under omrörning. Fördela blandningen i åtta portionsformar som rymmer ca 1½ dl. Täck och ställ kallt.
  5. Nypongelé: Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Låt blandningen sjuda utan lock tills 2 dl saft återstår. Sila.
  6. Låt blandningen svalna och skeda den sedan över pannacottan. Ställ kallt ytterligare någon timme före servering. Dekorera med mandelbiskvier före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.