En enkel dessert med mycket smak. Genom att ställa glasen snett i kylskåpet kan du skapa en spännande effekt på desserten.
Instruktioner
- Pannacotta:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt stången följa med. Ta kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kylen.
- Passionsgelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Tillsätt socker och koka upp blandningen. Sila blandningen över en skål för att bli av med kärnorna. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma passionsfruktssåsen.
- Låt svalna något innan gelén hälls ovanpå den kylskåpskalla pannacottan. Låt stelna i kylskåp. Dekorera med färska hallon och mynta innan servering.
Publicerat den
2 april 2017
Liknande recept
Skriv kommentar