Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannacotta med passionsgelé

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

En enkel dessert med mycket smak. Genom att ställa glasen snett i kylskåpet kan du skapa en spännande effekt på desserten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med socker och urskrapade frön från vaniljstången. Låt stången följa med. Ta kastrullen från värmen. Krama ur vattnet från gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden. Häll upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kylen.
  2. Passionsgelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna i en kastrull. Tillsätt socker och koka upp blandningen. Sila blandningen över en skål för att bli av med kärnorna. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i den varma passionsfruktssåsen.
  3. Låt svalna något innan gelén hälls ovanpå den kylskåpskalla pannacottan. Låt stelna i kylskåp. Dekorera med färska hallon och mynta innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.