Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakor av bovete-, dinkel- och vetemjöl

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag komponerade dessa betydligt nyttigare och mer mättande pannkakorna när vi ville ha något nyttigare än de vanliga vetemjölspannkakorna. Alla fem barnen tycker bättre om dom än de vanliga. Du orkar tre om du äter normala portioner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt plattan på 4:an och ställ på plättlaggen. Blanda allt torrt i en bunke och vispa ner 3 dl mjölk. Knäck i äggen, vispa och tillsätt resten av mjölken. Avsluta med oljan.
  2. Häll upp så att det täcker botten. De blir lite tjockare än vanligt tack vare bakpulveret. Stek tills ytan stelnat och vänd. Stek ytterligare en minut. Servera med socker eller sylt. (Gör din egen sylt med syltsocker och bär, tar 10 min.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.