Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pannkakstårta med Blåbär

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket god sommartårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pannkakor: Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Vispa i mjöl, socker och salt tills det blir en klumpfri smet. Tillsätt mjölk och olja och vispa slätt. Låt dra i kylen i minst 30 min.
  2. Stekning: Värm en stekpanna på medelvärme. Lägg lite smör i pannan innan varje gräddning.
  3. Häll 3/4 dl smet i pannan och vinkla den så att smeten rinner ut i hela pannan. Vänd pannkakan när ytan stelnat och undersidan blivit gyllenbrun.
  4. Använd gärna två pannor och vänd över pannkakan i nästa stekpanna samtidigt som ny smet hälls i den första pannan. Då går gräddningen dubbelt så fort.
  5. Lägg pannkakorna på ett fat och låt svalna. Lägg eventuellt bakplåtspapper emellan så att de inte klistrar samman.
  6. Vispa grädde fast och blanda med sylt. Tina de frysta bären. Bred ett tunt lager blåbärsgrädde på varannan pannkaka och kesella på varannan. Lägg ihop dem med lite bär mellan varven.
  7. Klicka resten av grädden på översta pannkakan och garnera med vackra bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.