Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pappas blåbärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En favorit som min make gärna gör och alltid får beröm för. Jättegod paj, ingen smalmat direkt, men ibland måste man unna sig något gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och salt Häll över det smälta smöret och arbeta ihop till en deg (något kladdig) Tryck ut degen i pajformen Fördela bären på degen Blanda socker och potatismjöl. Strö över bären.
  2. Grädda i 200 grader 10-15 minuter
  3. Sikta florsocker över den varma pajen
  4. Servera med glass eller grädde

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monfo 23 juli 2009

    Denna paj blev älskad av (nästan) hela familjen! (Det finns barn i familjen som vägrar smaka på allt som heter något med paj) . Men från oss pajälskare blir betyget 5+ Fast det var ju inte så bra att tala om vad den hette, någon i familjen tyckte då att den bara var hans:-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.