Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprika med svamp och sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott som lunch eller kvällsmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort stjälken, skölj och skär av ett lock på paprikorna. Ta bort kärnor och vita hinnor.
  2. Hacka löken fint, fräs den i oljan, tillsätt tomatpuré och grädde samt vatten. Salta och peppra.
  3. Häll upp lökblandningen i ugnssäker form eller låg, vid gryta. Ställ paprikorna ovanpå.
  4. Ansa och hyvla champinjonerna. Fräs dem i matfett tills de börjar ta färg. Pressa vitlöksklyftan över. Klipp ner skinkan i smala strimlor. Låt fräsa ytterligare några minuter, krydda. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken.
  5. Sätt in i ugnen med folie över, 225 grader ca 45 minuter.
  6. Kärna ur och hacka paprikan till såsen. Blanda tomatpuré eller chilisås, majonnäs och gräddfil. Avsmaka med paprikapulver. Vänd ner nästan all den hackade paprikan, garnera såsen med resten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.