Gott som lunch eller kvällsmat
Instruktioner
- Ta bort stjälken, skölj och skär av ett lock på paprikorna. Ta bort kärnor och vita hinnor.
- Hacka löken fint, fräs den i oljan, tillsätt tomatpuré och grädde samt vatten. Salta och peppra.
- Häll upp lökblandningen i ugnssäker form eller låg, vid gryta. Ställ paprikorna ovanpå.
- Ansa och hyvla champinjonerna. Fräs dem i matfett tills de börjar ta färg. Pressa vitlöksklyftan över. Klipp ner skinkan i smala strimlor. Låt fräsa ytterligare några minuter, krydda. Fördela fyllningen i paprikorna, lägg på locken.
- Sätt in i ugnen med folie över, 225 grader ca 45 minuter.
- Kärna ur och hacka paprikan till såsen. Blanda tomatpuré eller chilisås, majonnäs och gräddfil. Avsmaka med paprikapulver. Vänd ner nästan all den hackade paprikan, garnera såsen med resten.
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar