En härligt vaniljsmakande äppelparfait under fräsch yoghurt och krispig granola
Instruktioner
- Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och dela dem i mindre bitar. Mjuka upp gelatinet i kallt vatten.
Lägg äpplena i en gryta med äppeljuice, citronsaft och 1 dl vatten.
- Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och frön i kastrullen med äpplena. Värm upp och låt sjuda i 2 minuter.
- Pressa så mycket vatten från gelatinet som möjligt.
Ta bort vaniljstången och lös gelatinet i äppleblandningen. Låt svalna något.
- Häll upp äppelparfaiten i glas och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
- Ta ut glasen, klicka vaniljyoghurt på toppen av äppelparfaiten.
- Blanda granola, hackade nötter och pumpafrön och toppa glasen. Serveras väl kylda.
Publicerat den
13 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar