Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parfait med äpplen, vaniljyoghurt och granola

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt vaniljsmakande äppelparfait under fräsch yoghurt och krispig granola

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena, ta bort kärnhusen och dela dem i mindre bitar. Mjuka upp gelatinet i kallt vatten. Lägg äpplena i en gryta med äppeljuice, citronsaft och 1 dl vatten.
  2. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna. Lägg stången och frön i kastrullen med äpplena. Värm upp och låt sjuda i 2 minuter.
  3. Pressa så mycket vatten från gelatinet som möjligt. Ta bort vaniljstången och lös gelatinet i äppleblandningen. Låt svalna något.
  4. Häll upp äppelparfaiten i glas och ställ i kylskåp i minst 1 timme.
  5. Ta ut glasen, klicka vaniljyoghurt på toppen av äppelparfaiten.
  6. Blanda granola, hackade nötter och pumpafrön och toppa glasen. Serveras väl kylda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.