Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmalindad kycklingfilè med färska örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god förrätt som passar att laga nu när det börjar komma färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, vitlök, persilja, basilika, salt och peppar. Dela kycklingfilèerna på längden. Skär en skåra i varje filè och fyll med smör-örtblandningen. Linda två skivor parmaskinka runt varje filè. Pensla med olja och lägg dem i en ugnssäker form.
  2. Stek i 200 graders ugnsvärme 20-25 minuter. Kontrollera att köttsaften är klar när du sticker med en kniv i kycklingen.
  3. Låt ärtor och bönor sjuda i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Häll av vattnet och blanda ner örterna. Lägg upp kycklingfilèerna i fyra serveringsskålar, lägg ärtor, bönor och örter runt om. Häll över skyn från ugnsformen. Servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.