Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesanpanerad kycklingfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott till är lätt smörstekt gurka och rädisor. Till godkännaren: ej samma

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Blanda ströbröd och riven parmesan. Pensla filéerna med olivolja, vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Låt gärna vila 30 minuter så paneringen sätter sig. Bryn dem runt om i smör och olivolja. Lägg över på ett ugnsfat och stek 15-20 minuter. Kontrollera att köttet är genomstekt. Dela gurkan och kärna ur den. Skär i 5 cm stavar. Skiva rädisorna tunt.
  2. Smörsky: Koka smör, vatten och vin 5-10 minuter. Red lätt med maizenaredning, såsen ska vara tunn. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek gurkstavarna och rädisorna hastigt i smör. Fördela på 4 varma tallrikar. Skär kycklingfiléerna i sneda skivor och lägg ovanpå. Vänd ner gräslöken i smörskyn och ringla den över.
  4. Couscous eller ris är gott att servera till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.