Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parmesansoppa med majs och blåmusslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötman från majsen lirar perfekt ihop med sältan från parmesanen i den här ljuvliga soppan med blåmusslor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning. Passa så att det inte bränner i botten. Sänk värmen.
  2. Skrapa av majskornen från majskolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter eller tills majsen är mjuk. Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med mixerstav.
  3. Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig. Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.
  4. Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnat sig.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök och servera med ett gott surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.