Sötman från majsen lirar perfekt ihop med sältan från parmesanen i den här ljuvliga soppan med blåmusslor.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Fräs den någon minut i smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Rör i mjölet och häll på mjölk och grädde. Smula i buljongen och sjud upp under omrörning.
Passa så att det inte bränner i botten. Sänk värmen.
- Skrapa av majskornen från majskolven och lägg ner dem i soppan. Låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter eller tills majsen är mjuk. Lyft bort från plattan och mixa soppan slät med mixerstav.
- Rör i osten och smaka av med peppar och eventuellt en gnutta salt men tänk på att osten är salt i sig.
Späd eventuellt med lite mer mjölk om soppan känns för tjock.
- Skölj, rensa och kasta de musslor som är trasiga eller har öppnat sig. Lägg dem i soppan och låt sjuda tills musslorna öppnat sig. Kasta bort de som inte öppnat sig.
- Häll upp soppan i skålar och toppa med finklippt gräslök och servera med ett gott surdegsbröd.
Publicerat den
6 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar