- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Med en rejäl chokladtårta dekorerad med marsipanägg kan ingen missa att det är påskafton.
Instruktioner
- 1.) Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och häll i whisky, socker, choklad och vatten.
Rör på svag värme tills chokladen har smält.
- 2.) Rör ner mjöl, bakpulver och kakao.
Vispa ägg och vaniljsocker och blanda
med resten. Häll smeten i en smord form.
Grädda i 40-45 min. Använd sticka för att
kontrollera när kakan är klar.
- 3.) Smält chokladen till choklad krämen i
ett vatten bad. Rör smör och florsocker mjukt,
häll i den smälta chokladen och rör tills
den blir en smidig kräm.
- 4.) Bred krämen på den avkylda kakan.
Garnera med marsipanägg.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar