Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

PÅSKTÅRTA

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Med en rejäl chokladtårta dekorerad med marsipanägg kan ingen missa att det är påskafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.) Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och häll i whisky, socker, choklad och vatten. Rör på svag värme tills chokladen har smält.
  2. 2.) Rör ner mjöl, bakpulver och kakao. Vispa ägg och vaniljsocker och blanda med resten. Häll smeten i en smord form. Grädda i 40-45 min. Använd sticka för att kontrollera när kakan är klar.
  3. 3.) Smält chokladen till choklad krämen i ett vatten bad. Rör smör och florsocker mjukt, häll i den smälta chokladen och rör tills den blir en smidig kräm.
  4. 4.) Bred krämen på den avkylda kakan. Garnera med marsipanägg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.