En lyckad kombination. Här trängs pasta och mustig köttfärssås under ett tjockt täcke av bechamelsås och ost.
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en panna och låt löken mjukna. Öka värmen och bryn färsen. Tillsätt vin eller buljong, tomater, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 30 minuter, gärna längre, ju längre det puttrar ihop desto godare.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret till såsen i en kastrull, strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk under omrörning och låt koka ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar, muskot, citronsaft och hälften av den rivna osten.
- Smörj en eldfast form och varva färs och pasta. Avsluta med såsen. Själv brukar jag göra extra mycket sås och även varva med såsen och inte bara ha sås på översta lagret. Strö över resten av osten och tillaga ca 30 minuter mitt i ugnen.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott ! Tack för receptet. Men jag hackade även i kassler att blanda med köttfärsen,fyllde på med massor av grovt hackade,färska champinjoner, och tog 3 vitlöksklyftor istället för 1 och bytte slutligen ut det vita vinet mot ett rött och struntade i muskoten och citronsaften.