Detta är en knaprig men ändå saftig gratäng som passar utmärkt till vardagslunchen. Den är dessutom mycket prisvärd.
Instruktioner
- Lägg pastan i kokande saltat vatten och tillaga den enligt paketets anvisningar. Spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
- Skölj och ansa zucchini och vårlök (eller purjolök). Dela zucchinin på längden och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skär vårlökarna i tunna ringar. Skålla, skala och tärna tomaterna grovt. Skär medwursten i 2 cm tjocka strimlor. Hacka timjan och persilja.
- Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs zucchini och vårlök. Krydda med timjan, salt och peppar. Täck med lock och låt fräsa 10 minuter.
- Blanda ägg, crème fraiche, paprikapulver, ost och persilja i en skål. Blanda ner pastan och grönsaksblandningen. Blanda väl och smaka av med salt, peppar och muskot.
- Smörj en stor gratängform med matfett. Lägg i grönsaks- och pastablandningen. Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter.
Publicerat den
23 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar