Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med zucchini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta är en knaprig men ändå saftig gratäng som passar utmärkt till vardagslunchen. Den är dessutom mycket prisvärd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pastan i kokande saltat vatten och tillaga den enligt paketets anvisningar. Spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av ordentligt.
  2. Skölj och ansa zucchini och vårlök (eller purjolök). Dela zucchinin på längden och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Skär vårlökarna i tunna ringar. Skålla, skala och tärna tomaterna grovt. Skär medwursten i 2 cm tjocka strimlor. Hacka timjan och persilja.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs zucchini och vårlök. Krydda med timjan, salt och peppar. Täck med lock och låt fräsa 10 minuter.
  4. Blanda ägg, crème fraiche, paprikapulver, ost och persilja i en skål. Blanda ner pastan och grönsaksblandningen. Blanda väl och smaka av med salt, peppar och muskot.
  5. Smörj en stor gratängform med matfett. Lägg i grönsaks- och pastablandningen. Ställ in formen i ugnen och gratinera i ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.