Instruktioner
Ingredienser
8-10 bufféportioner
300 g Zeta Strozzapreti Ekologisk
1 burk Zeta Cannellinibönor , avrunna och sköljda
150 g haricots verts
400 g körsbärstomater , delade
2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk
1 msk Zeta Crema di Balsamico Ekologisk
150 g Zeta Feta , grovt smulad
30 g rucola
1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade
flingsalt och nymald svartpeppar
-
Senpsvinägrett
1 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta , riven
1/2 pressad citron
1 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Tips
Om du vill äta denna rätt som en huvudrätt så är det ca 4 portioner.
Så här gör du
Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna. Blanda med canellinibönorna. Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten. Dela dem tvärsöver om de är stora. Blanda i dem i pastasalladen. Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja. Salta och peppra och ringla över crema di balsamico. Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite. Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar. Vispa ihop allt till dressingen och slå över. Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, rucola och oliver.