Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasallad med balsamicostekta tomater

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Matig pastasallad med tomater, bönor och fetaost. Ett självklart inslag på en buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

Ingredienser 8-10 bufféportioner 300 g Zeta Strozzapreti Ekologisk 1 burk Zeta Cannellinibönor , avrunna och sköljda 150 g haricots verts 400 g körsbärstomater , delade 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk 1 msk Zeta Crema di Balsamico Ekologisk 150 g Zeta Feta , grovt smulad 30 g rucola 1 dl Zeta Oliver Kalamata urkärnade flingsalt och nymald svartpeppar - Senpsvinägrett 1 msk fransk senap 1 vitlöksklyfta , riven 1/2 pressad citron 1 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine Ekologisk 2 krm salt 1 krm nymald svartpeppar Tips Om du vill äta denna rätt som en huvudrätt så är det ca 4 portioner. Så här gör du Koka pastan enligt paketet och låt rinna av och svalna. Blanda med canellinibönorna. Förväll gröna bönorna i lättsaltat vatten 3-4 minuter och spola av i kallt vatten. Dela dem tvärsöver om de är stora. Blanda i dem i pastasalladen. Stek tomaterna hastigt så de får lite färg i lite olivolja. Salta och peppra och ringla över crema di balsamico. Skaka pannan och ta upp tomaterna och lägg på ett fat för att svalna lite. Blanda i fetaosten i pastasalladen och krydda med några nypor flingsalt och rejält med nymald svartpeppar. Vispa ihop allt till dressingen och slå över. Lägg upp pastasalladen på ett fint fat och toppa med tomater, rucola och oliver.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.