Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastatorn med aubergine och skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läckra italienska pastatorn med egen het, smakrik tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tomatsåsen. Hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt krossade tomater och koka minst 10 minuter. Rör om då och då. Tillsätt crème fraiche.
  2. Skär auberginerna på längden i tunna skivor ca 5 mm, salta och peppra. Grilla eller stek dem i het panna 1 minut på varje sida. Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda och fördela aubergine, skinka, salvia och 2/3 av osten.
  3. Rulla ihop från långsidan och skär 4-5 cm tjocka bitar. Ställ stubbarna på hög kant i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och strö på resterande ost.
  4. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Servera grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.