Läckra italienska pastatorn med egen het, smakrik tomatsås.
Instruktioner
- Börja med tomatsåsen.
Hacka löken och vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull.
Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt krossade tomater och koka minst 10 minuter.
Rör om då och då. Tillsätt crème fraiche.
- Skär auberginerna på längden i tunna skivor ca 5 mm, salta och peppra. Grilla eller stek dem i het panna 1 minut på varje sida.
Lägg ut pastaplattorna på en skärbräda och fördela aubergine, skinka, salvia och 2/3 av osten.
- Rulla ihop från långsidan och skär 4-5 cm tjocka bitar.
Ställ stubbarna på hög kant i en ugnsfast form, häll över tomatsåsen och strö på resterande ost.
- Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
Servera grönsallad till.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar