Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pavlova med jordgubbar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Snart kommer dessa små goda jordgubbar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Rita en cirkel, drygt 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  2. Vispa vitorna till skum. Vispa ner några msk socker i taget och vispa in det ordentligt tills smeten blir tjock och blank. Vispa sist i vinäger och vaniljsocker.
  3. Bred ut marängen i cirkeln och forma en högre kant runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme, tills marängen är torr på ytan och lite mjuk inuti. Låt kallna.
  4. Rensa och dela jordgubbarna. Vispa grädden lätt och smaksätt med florsocker. Fyll marängen med grädde och jordgubbar högst 1 timme före serveringen.
  5. Garnera med citronmeliss eller mynta och gärna också några chokladdoppade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.