Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peach melba cheesecake

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Cheesecake är mångas favoritdessert. Denna cheesecake har en underbr smak av persika. Det går bra att baka den en dag i förväg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med matfett. Blanda kexsmulor och smält matfett i formen. Pressa ut massan i botten av formen.
  2. Vispa ihop philadelphiaosten och sockret i en mixer till en jämn smet. Vispa ner ägg, kesella, persikopuré, mjölk och likör tills allt är väl blandat. Rör ner den hackade persikan.
  3. Häll smeten i formen och baka i ugnen i en timma. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan helt. Låt kakan svalna i ugnen ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.
  4. Vispa grädden och rör ner hallonpurén. Bred blandningen ovanpå kakan. Garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.