Cheesecake är mångas favoritdessert. Denna cheesecake har en underbr smak av persika. Det går bra att baka den en dag i förväg.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en rund form med matfett. Blanda kexsmulor och smält matfett i formen. Pressa ut massan i botten av formen.
- Vispa ihop philadelphiaosten och sockret i en mixer till en jämn smet. Vispa ner ägg, kesella, persikopuré, mjölk och likör tills allt är väl blandat. Rör ner den hackade persikan.
- Häll smeten i formen och baka i ugnen i en timma. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan helt. Låt kakan svalna i ugnen ca 30 minuter. Kyl sedan i kylskåp minst 3 timmar eller över natten.
- Vispa grädden och rör ner hallonpurén. Bred blandningen ovanpå kakan. Garnera med hallon och mynta- eller citronmelissblad.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar