Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med svartkål, lök och gorgonzola

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Äntligen ett bra recept som använder svartkål (cavolo nero)! Gorgonzolan kan ersättas av annan ganska mild grönmögelost eller stark getost. Det är även gott med valnötter i. Tillägg: Cavolo nero är en typ av italiensk grönkål med långa mörkgröna blad, rätt vanlig i England där jag bor för närvarande - vi har fått den i veckogrönsakslådan ett par gånger och jag har tidigare kliat mig i huvudet och provat några andra (inte lika goda) recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Skala löken, halvera på längden och dela därefter i klyftor ca 1 cm tjocka. Blanda löken med 4 msk av olivoljan samt balsamvinägern, salt och peppar. Lägg i ugnsfat och stek ca 30-35 min tills mjuk och stekt. Rör gärna emellanåt så den blir jämnt stekt.
  3. Tvätta cavolo neron och skär i strimlor. Koka 5 minuter och häll sedan bort vattnet så kålen blir så torr som möjligt.
  4. Koka pastan al dente, häll av vattnet och tillsätt cavolo nero och olivolja. Värm på medelvärme tills allt är genomvarmt. Tillsätt den stekta löken samt smulad gorgonzola och eventuellt extra olivolja. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lolitta 7 januari 2009

    Vad är cavolo nero?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.