Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Penne med Zuchinni (Squash)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Enkelt, Billigt, Gott !!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt igång vattnet till pastan först och främst ch när det kokar så.....i med pastan. Nu.....ta zuchinnin,bort med "spetsarna" och delar den sen på mitten PÅ LÄNGDEN och sedan en gång till så att det till slut blir 4 långa bitar. Det mittersta delen ev zuchinnin skär man bort då det är bara vatten och gör att det blir kokt istället för stekt. Nu delar man "längderna" i ca 0,5 cm breda bitar. Sätt en stekpanna på spisen med lite olivolja och på med fart på den. Börja at steka zuchinnin och när det har gått ca halva tiden så lägger du i vitlöken (mest för att vitlöken inte ska bli bränt) Salt och svart peppar och när zuchinnin har fått den där gyllenne/stekt färg som man nujter med att bara titta på det så häller man i gredden samt sänker värmen lite. Låt det små puttra en stund och häll i lie majzena men inte för mycket så att det blir tjock. Såsen ska helst vara krämig så att det enklast blandas med pastan. Smaka av så att det är bra med salt och peppar och tillsätt vid behov. När pastan är klar (OBS!! ej genomkokt då pasta fortsätter att koka även efter att den är ute) så häll av vatten och blanda med såsen på en gång så att det suger i sig smak av den. Pastan ska helst inte vara helt torr när det blandas då som sagt den fortsätter att kokas och vätskan förångas. Servera på djupa tallrikar, och avsluta sedan med riven parmesan samt en liten stänk av god olivolja på det. Fram med ett gott lantbröd och....smaklig måltid. MUMSIGT!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.