En ljuvlig och lättgjord cheescake. Helt oemotståndlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º. Smält matfettet. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Tryck ut massan i en springfom, 23 cm i diameter. Grädda bottnen ca 30 min eller tills den börjar bli gyllenbrun.
- Medan kakbottnen står och kallnar, kan du göra ostfyllningen.Vispa cream cheese och philadelphiaost smidig och klumpfri med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa kraftigt. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Värm upp juicen. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma juicen. Häll i juicen och vispa ordentligt. Om du vill ha lite mer färg på fyllningen kan du tillsätta några droppar röd hushållsfärg. Låt fyllningen stå och stelna något i kylskåpet. Skeda sedan över fyllningen i springformen och ställ in den kylskåpet igen tills fyllningen har helt stelnat.
- Skala och skiva kiwifrukterna. Lägg skivorna i en snygg yttercirkel på fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av i en sil. Lägg sedan klyftorna i en cirkel men lämna en tom tredje cirkel i mitten. I denna mittcirkel lägger du de färska hallonen. Ställ in cheesecaken i kylskåpet fram till serveringen.
- Ät och njut! Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!
Publicerat den
8 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar