Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pennies from haven cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En ljuvlig och lättgjord cheescake. Helt oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225º. Smält matfettet. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör om. Tryck ut massan i en springfom, 23 cm i diameter. Grädda bottnen ca 30 min eller tills den börjar bli gyllenbrun.
  2. Medan kakbottnen står och kallnar, kan du göra ostfyllningen.Vispa cream cheese och philadelphiaost smidig och klumpfri med elvisp. Tillsätt florsockret och vispa kraftigt. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i 5 min. Värm upp juicen. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma juicen. Häll i juicen och vispa ordentligt. Om du vill ha lite mer färg på fyllningen kan du tillsätta några droppar röd hushållsfärg. Låt fyllningen stå och stelna något i kylskåpet. Skeda sedan över fyllningen i springformen och ställ in den kylskåpet igen tills fyllningen har helt stelnat.
  3. Skala och skiva kiwifrukterna. Lägg skivorna i en snygg yttercirkel på fyllningen. Låt mandarinklyftorna rinna av i en sil. Lägg sedan klyftorna i en cirkel men lämna en tom tredje cirkel i mitten. I denna mittcirkel lägger du de färska hallonen. Ställ in cheesecaken i kylskåpet fram till serveringen.
  4. Ät och njut! Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.