Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmuffins med ädelostcreme

 
Skriv ut

De flesta vet väl hur gott det är med en pepparkaka och en skriva ädelost, här får vi samma smaker fast som muffins och minst lika gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dem växelvis med matlagningsyoghurten.
  3. Ställ små muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt muffinsen kallna på bakgaller.
  4. Riv ädelosten på fina sidan av rivjärnet och blanda med den hårt vispade creme fraichen och glöggen. Lägg fyllningen i en spritspåse. Spritsa en klick creme på varje muffins. Strö över lite malen kanel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.