Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmuffins med tranbärstopping

 
Skriv ut

Jättegoda att ätas hela året om trots pepparkakskryddorna i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger 18 muffins
  2. Blötlägg bären i vatten i ca 6 timmar. Smält smöret. Tillsätt mjölken , rör om och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och rör ner i äggsmeten tillsammans med tranbären och smör och mjölkblandningen. Sätt ut formarna på en plåt och och fyll till 3/4 . Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.
  3. Topping: Bryt chokladen i bitar och smält i en glasskål i micron i ca 45 sekunder. Rör om med en sked så att den blir slät. Låt svalna något. Vispa grädden tjock, tillsätt choklad, philadelphiaost och vaniljsocker. Vispa toppingen tjock och slät. Vid servering spritsa på toppingen och strö över tranbären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.