Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk kycklinggryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott... gillar persisk mat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i små bitar, skölj i kallt vatten och låt ligga i en vattensil i ca: 15 minuter. Sätt under tiden på spisen på högsta värme. Skala och hacka löken, tag en stor gryta och häll i 1 dl matolja, löken och stek i 3 minuter.
  2. Blanda i gurkmejan och cayennepeppar, stek i 1 minut. Tag kycklingbitarna (som ska vara torra) och stek alltsammans, rör då och då i ca: 6 minuter. Tillsätt krossade tomater, salta och peppra.
  3. Grytan är färdig efter 30 minuter ungefär. Servera gärna med ris eller potatis och en grön sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.