Mycket smakrik gryta till t.ex pasta eller bulgur
Instruktioner
- Smält lite smör i en stekpanna och tillsätt den finhackade löken, den pressade vitlöken och ingefäran. Stek på svag värme tills löken svettas, det vill säga blir genomskinlig. Rör ned gurkmejan, spiskummin och garam masalan.
- Höj värmen på plattan och ha i färsen i pannan, bryn köttet väl och rör om då och då. Rör ned de hackade tomaterna, sockret och en rejäl nypa salt, späd med vattnet, sänk värmen och låt allt sjuda under lock i ca 50 minuter. Såsen ska då vara tjock och ganska mörk i färgen.
- Öka värmen igen och rör i citronsaften, 2 msk av koriandern och den hackade chilin. Smaka av med mer salt och låt grytan sjuda utan lock i ett par minuter till.
- Servera med kokt pasta, bulgur eller ris, strö över resten av koriandern och finhackat ägg på tallrikarna.
Publicerat den
8 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar