Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persisk Saffransfisk

 
Skriv ut

I Iran äter man ofta denna fiskrätt på deras nyårsafton.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta citronen i ljummet vatten och torka av den ordentligt, riv skalet ner i långpannan. Dela citronen mitt itu och kläm ut saften i långpannan.
  2. Lägg saffran och sockerbiten i morteln och stöt till ett fint pulver. Häll ner det i långpannan tillsammans med salt och peppar. Blanda om.
  3. Vänd filéerna i citron och saffranmarinaden. Sätt på en bit plastfolie och sätt in den i kylskåpet i 30 minuter.
  4. Värm hälften av oljan i stekpannan på medelstark värme. Lägg i fisken och stek fiskfiléerna i ungefär 3-4 minuter på varje sida beroende på hur tjocka de är. Fisken ska lätt dela sig om man försiktigt sticker in en gaffel i fiskköttet.
  5. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.