I Iran äter man ofta denna fiskrätt på deras nyårsafton.
Instruktioner
- Tvätta citronen i ljummet vatten och torka av den ordentligt, riv skalet ner i långpannan. Dela citronen mitt itu och kläm ut saften i långpannan.
- Lägg saffran och sockerbiten i morteln och stöt till ett fint pulver. Häll ner det i långpannan tillsammans med salt och peppar. Blanda om.
- Vänd filéerna i citron och saffranmarinaden. Sätt på en bit plastfolie och sätt in den i kylskåpet i 30 minuter.
- Värm hälften av oljan i stekpannan på medelstark värme. Lägg i fisken och stek fiskfiléerna i ungefär 3-4 minuter på varje sida beroende på hur tjocka de är. Fisken ska lätt dela sig om man försiktigt sticker in en gaffel i fiskköttet.
- Servera.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar