Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pescado à la Veracruzana (Fiskfilé från Veracruz)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Veracruz är en underbart vacker plats, den ligger vid den mexikanska golfen, deras specialitet är fisk. Detta är en förenklad version av denna rätt, men den är jättegod. Jag äter inte så mycket fisk i vanliga fall, men så här tycker jag är toppen..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn:180º
  2. Börja med att hacka lök, vitlök och strimla paprikan, värm en stor stekpanna, häll i olja, stek lök tills den är mjuk och lägg i vitlöken, stek i ca 3-4 min, lägg i paprikan, vinet, passerade tomater, lagerblad, oregano, salt och peppar. Låt koka upp, sänk värmen och sätt på lock. Låt småkoka i 15 min.
  3. Lägg nu i oliver och kapris, låt småkoka ytterligare 5-10 min. Smaka av. Ställ åt sidan.
  4. Smält smör i en stekpanna, salta och peppra fisken. Stek fiskfiléerna vackert gyllenfärgade, lägg över dem i en smord ugnsfast form, häll på tomatblandningen jämnt över fisken. Täck med folie över formen. Sätt in näst längst ner i ugnen ca 15-20 min.
  5. Dekorera med hackad persilja och peperoni eller jalapenos. Om man vill, kan man även ha florstunna rödlöksskivor. Gott med basmatiris till. Glöm inte ett gott bröd och sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.