Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestofylld kycklingfilé med svamprisotto

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ska prova göra detta. Jag tycker mycket om pesto så det blir nog perfekt för mig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. Skär en djup ficka längs med filéerna. Fyll fickorna med pesto. Rulla en baconskiva runt varje filé. Fäst med tandpetare eller köttnål.
  3. Bryn filéerna lätt i lite matfett. Lägg dem ien eldfst form. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
  4. Ansa svampen och dela i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett så att löken blir glansig och mjuk utan att få färg.
  5. Tillsätt riset och låt det fräsa några minuter. Späd med cirka hälften av buljongen och låt det koka på svag värme. Tillsätt mera buljong i omgångar tills buljongen är slut. Rör då och då i risotton. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar.
  6. Bjud kycklingfiléerna med risotton och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.