Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Petit choux med smörstekta, krämiga kantareller

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett perfekt tilltugg till drinken, eller varför inte som en liten förrätt. Detta är ett laktosfritt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och smör. Rör ner mjölet under kraftig omrörning med träslev, tills dess degen släpper på kanterna. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt äggen, ett i taget under kraftig omrörning.
  2. Klicka eller spritsa ut degen på en plåt och grädda i 225 grader i 12-15 minuter. Öppna inte ugnen under gräddningen, så finns det risk att dina petit choux sjunker ihop. Låt svalna på galler.
  3. Smörstek kantarellerna och koka in smetanan. Salta och peppra. Dela dina petit choux och fyll dem med svamp och skivad salladslök. Lägg på en klick smetana och sätt på locket.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.