Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Piggvar med marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smäktande god blir piggvarsfilén med den härliga marsalasåsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlöken och fräs den i 1 msk olja. Häll på fiskfonden och koka tills hälften återstår, ca 1 dl. Häll därefter på marsalavinet och hälften av mejramen.
  2. Koka ner tills det återstår ca 1 dl. Tillsätt balsamico och smaka av med salt och peppar. Salta och peppra fisken och stek den i 2 msk olja i en stekpanna.
  3. Fördela såsen på 4 tallrikar och lägg därefter på fisken, ringla över resterande olja. Garnera med färsk mejram och lite flingsalt. Servera kokt potatis och förvälld sparris till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.