Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pinje- och pistaschnötkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ytterligare en juvel från "Kladdiga kakor" av Claes Karlsson. Själv är jag tokig i pistaschnötter och kommer att baka denna kaka snarast möjligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten, ca 24 cm i diameter, och fäst ringen över.
  2. Smält smöret i en kastrull på låg värme. När smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker och ägg under omrörning. Häll eller sikta i vaniljsocker och mjöl och rör om. Rör i pinjenötter och hälften av pistaschnötterna.
  3. Häll smeten i formen och fördela resterande pistaschnötter ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.