Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd med dinkel

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Barn liksom vuxna brukar gilla att fylla pitabröd med tex. kyckling, strimlad lövbiff och grönsaker. Här är det ett recept på ett pitabröd som är lite grövre än de ursprungliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 275 grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över det ljumma vattnet, 37 grader under omrörning. Tillsätt linfrön, vetegroddar, olja, spiskummin, salt och 14 dl av mjölet och rör om. Degen ska vara kladdig när man bakar med dinkel. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa i bunken under en bakduk i ca 2 timmar.
  2. Dela degen i två delar. Knåda varje degbit och arbeta in de resterande mjölet. Forma degen till en rulle och skär 10 bitar av varje rulle. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på en smord ugnsplåt. Låt jäsa under bakduk 10 minuter.
  3. Kavla ut varje boll till en platta som blir ca 1 cm hög. Lägg tillbaka degplattorna på ugnsplåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler innan du skär av toppen och fyller dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.