Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pitabröd med havrekli

 
  • Serverar: 22 portioner
Skriv ut

Lättsötat bröd som man kan fylla med något gott och ta med på utflykten eller äta hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 250 grader
  2. Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut den smulade jästen med degspadet.
  3. Tillsätt salt, havrekli, grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 60 minuter.
  4. Pudra över med lite av det resterande mjölet och arbeta ihop degen.
  5. Lägg degen på mjölat bord och knåda till en smidig och slät deg. Dela degen i två halvor och rulla ut och dela varje del i 11 bitar.
  6. Forma varje bit till en bulle och kavla till en platt kaka med 12 cm i diameter. Skjut in plåten i ugnen och låt den värmas medan du bakar ut.
  7. Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda på mittfalsen i 7-8 minuter.
  8. Låt kallna i bakduk. Kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.