Lättsötat bröd som man kan fylla med något gott och ta med på utflykten eller äta hemma.
Instruktioner
- Ugn: 250 grader
- Värm vatten och olja till 37 grader och rör ut den smulade jästen med degspadet.
- Tillsätt salt, havrekli, grahamsmjöl och 5 dl av vetemjölet. Arbeta degen väl och låt den jäsa under bakduk i 60 minuter.
- Pudra över med lite av det resterande mjölet och arbeta ihop degen.
- Lägg degen på mjölat bord och knåda till en smidig och slät deg. Dela degen i två halvor och rulla ut och dela varje del i 11 bitar.
- Forma varje bit till en bulle och kavla till en platt kaka med 12 cm i diameter.
Skjut in plåten i ugnen och låt den värmas medan du bakar ut.
- Lägg ut de färdigkavlade bröden på den varma plåten och grädda på mittfalsen i 7-8 minuter.
- Låt kallna i bakduk. Kan frysas.
Publicerat den
26 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar