Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizza med currysås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ett recept som har växt fram när vi gjort pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör två satser deg i varsin bunke för att få det så lättarbetat som möjligt. Bered en i taget. Ljumma vattnet till 37º (dela receptet på två).
  2. Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, örtsalt och basilika. Arbeta in mjölet lite i taget och spara lite dinkel till utbakningen. Bearbeta degen smidig på mjölat bakbord. Låt degen jäsa i 30 minuter. Börja med nästa.
  3. Medan degen jäser, sätt ugnen på 175º och börja med fyllningen. Hacka löken och fräs i oljan tillsammans med sambal oelek och mycket garam masala tills den blir mjuk. Tillsätt tomatkross, färs och sojasås. Låt puttra i tio minuter. Hacka under tiden broccolin och skiva champinjonerna (och bananen).
  4. Currysåsen görs snabbt genom att värma mängder av curry i en kastrull och sedan hälla på grädden, vispa, värma och salta.
  5. Smörj in plåten med olja. Knåda och kavla ut den första degen och lägg på färsröran, pålägget och sist såsen.
  6. Obs! Det är viktigt att såsen täcker cashewnötterna, annars blir de brända. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Medan den första är i ugnen, bered nästa pizza.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.