Ett recept som har växt fram när vi gjort pizza.
Instruktioner
- Gör två satser deg i varsin bunke för att få det så lättarbetat som möjligt. Bered en i taget. Ljumma vattnet till 37º (dela receptet på två).
- Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, örtsalt och basilika. Arbeta in mjölet lite i taget och spara lite dinkel till utbakningen. Bearbeta degen smidig på mjölat bakbord. Låt degen jäsa i 30 minuter. Börja med nästa.
- Medan degen jäser, sätt ugnen på 175º och börja med fyllningen. Hacka löken och fräs i oljan tillsammans med sambal oelek och mycket garam masala tills den blir mjuk. Tillsätt tomatkross, färs och sojasås. Låt puttra i tio minuter. Hacka under tiden broccolin och skiva champinjonerna (och bananen).
- Currysåsen görs snabbt genom att värma mängder av curry i en kastrull och sedan hälla på grädden, vispa, värma och salta.
- Smörj in plåten med olja. Knåda och kavla ut den första degen och lägg på färsröran, pålägget och sist såsen.
- Obs! Det är viktigt att såsen täcker cashewnötterna, annars blir de brända. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
- Medan den första är i ugnen, bered nästa pizza.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar