Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommon i rosévin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är en perfekt bjuddessert! Persikor kan läggas in på samma sätt. Mandelskorpor eller amarettokakor är gott till. Plommonen håller cirka en vecka i kylskåp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pressa citronen. Skär upp vaniljstången längs med så avger den mer smak. Blanda vin, socker, citronjuice och vaniljstång i en kastrull och koka upp. Låt koka på medelvärme cirka 5 minuter.
  2. Skålla plommonen genom att sjuda dem i vatten några minuter. Skala dem och lägg i en rengjord, varm burk. Häll på den heta lagen. Sätt genast på lock. Låt svalna och ställ i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.