- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Väldigt enkel och god att göra. Jag använde blå plommon till min paj.
Instruktioner
- Pajdeg:
Häll mjöl, socker och salt i en mixer, blanda.
Dela margarinet i bitar, tillsätt några i taget.
Häll sedan i vattnet tag 2 msk i taget. Låt allt blanda väl. Pressa ihop degen och lägg i plastfolie ca 3 timmar.
- Fyllning:
Dela plommonen på hälften ta ur kärnan, lägg i en skål. Häll på citronskal, marmelad och blanda.
Blanda ströbröd, socker och kanel.
- Sätt på ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till ca 20-22 cm i diameter (gör detta gärna direkt på bakplåtspapper, då den ska gräddas på pappret)
Strö ut lite av ströbröds blandningen i mitten (lämna ca 3-4 cm till kanten).
Lägg plommonen på blandningen med skalet nedåt. Lägg på margarinet i bitar.
Vik upp kanterna runt hela pajen, strö på resten av ströbrödsblandningen på plommonen.
- Grädda i ca 40 minuter.
- Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat den
21 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar