Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Väldigt enkel och god att göra. Jag använde blå plommon till min paj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Häll mjöl, socker och salt i en mixer, blanda. Dela margarinet i bitar, tillsätt några i taget. Häll sedan i vattnet tag 2 msk i taget. Låt allt blanda väl. Pressa ihop degen och lägg i plastfolie ca 3 timmar.
  2. Fyllning: Dela plommonen på hälften ta ur kärnan, lägg i en skål. Häll på citronskal, marmelad och blanda. Blanda ströbröd, socker och kanel.
  3. Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till ca 20-22 cm i diameter (gör detta gärna direkt på bakplåtspapper, då den ska gräddas på pappret) Strö ut lite av ströbröds blandningen i mitten (lämna ca 3-4 cm till kanten). Lägg plommonen på blandningen med skalet nedåt. Lägg på margarinet i bitar. Vik upp kanterna runt hela pajen, strö på resten av ströbrödsblandningen på plommonen.
  4. Grädda i ca 40 minuter.
  5. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.