Mandelbiskvier ger en extra finess till den här skandinaviska fruktpajen. Plommon när de smakar som bäst.
Instruktioner
- Halvera och ta bort kärnorna i plommonen. Lägg dem tillsammans med socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Lägg på lock och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och låt plommonen sakta koka mjuka ca 10-12 minuter. Sila från spadet och låt plommonen kallna. Spara spadet.
- Smörj en suffléform lätt med matfett. krossa biskvierna. Smält 60 g matfett och blanda samman det med brödsmulorna och mandelbiskvierna i en skål.
- Tryck ut hälften av matfett- och mandelblandningen i bottnen på den smorda formen. Ställ formen i kylskåpet 10 minuter. Fördela plommonen över bottnen. Strö resten av mandelblandningen över. Jämna försiktigt till ytan. Ställ formen kallt i 30 minuter.
- Rör ut maizenamjölet i ½ dl av det sparade fruktspadet. Häll resten av fruktspadet i en kastrull och vispa ner mjölblandningen. Koka upp under omrörning och låt blandningen koka tjock och genomskinlig på medelvärme. Häll upp i en såsskål och låt kallna.
- Sikta florsocker över den kalla desserten och servera med plommonsåsen.
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar