Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dansk plommonpaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mandelbiskvier ger en extra finess till den här skandinaviska fruktpajen. Plommon när de smakar som bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera och ta bort kärnorna i plommonen. Lägg dem tillsammans med socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Lägg på lock och låt koka upp på medelvärme. Sänk värmen och låt plommonen sakta koka mjuka ca 10-12 minuter. Sila från spadet och låt plommonen kallna. Spara spadet.
  2. Smörj en suffléform lätt med matfett. krossa biskvierna. Smält 60 g matfett och blanda samman det med brödsmulorna och mandelbiskvierna i en skål.
  3. Tryck ut hälften av matfett- och mandelblandningen i bottnen på den smorda formen. Ställ formen i kylskåpet 10 minuter. Fördela plommonen över bottnen. Strö resten av mandelblandningen över. Jämna försiktigt till ytan. Ställ formen kallt i 30 minuter.
  4. Rör ut maizenamjölet i ½ dl av det sparade fruktspadet. Häll resten av fruktspadet i en kastrull och vispa ner mjölblandningen. Koka upp under omrörning och låt blandningen koka tjock och genomskinlig på medelvärme. Häll upp i en såsskål och låt kallna.
  5. Sikta florsocker över den kalla desserten och servera med plommonsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.