Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad karré

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En helt underbar klassiker. Pensla köttet med marinad på honung och ingefära som är perfekt till fläskkarrén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör hål i köttet med en smal vass kniv och tryck in plommonen i hålen. Klappa in salt och peppar runtom hela karrén.
  2. Marinad: Blanda ingredienserna. Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla på marinaden. Stick in en köttermometer. Sätt in i ugnen på 175°C och stek tills innertemperaturen är 80-85°. Ta vara på stekskyn.
  3. Sås: Häll steksky och buljong, sammanlagt 3 dl, i en kastrull och koka upp. Blanda vetemjöl och grädde. Häll i det under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt ingefära och soja, smaka av med salt och peppar.
  4. Låt köttet vila 15 min innan det skärs upp i skivor. Servera med kokt eller pressad potatis, sås och kokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.