En helt underbar klassiker. Pensla köttet med marinad på honung och ingefära som är perfekt till fläskkarrén.
Instruktioner
- Gör hål i köttet med en smal vass kniv och tryck in plommonen i hålen. Klappa in salt och peppar runtom hela karrén.
- Marinad:
Blanda ingredienserna. Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla på marinaden. Stick in en köttermometer. Sätt in i ugnen på 175°C och stek tills innertemperaturen är 80-85°. Ta vara på stekskyn.
- Sås:
Häll steksky och buljong, sammanlagt 3 dl, i en kastrull och koka upp. Blanda vetemjöl och grädde. Häll i det under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt ingefära och soja, smaka av med salt och peppar.
- Låt köttet vila 15 min innan det skärs upp i skivor. Servera med kokt eller pressad potatis, sås och kokt broccoli.
Publicerat den
20 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar