Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonsylt

(8 kommentarer)  
Skriv ut

Enkel, snabb och god plommonsylt. Välj den mindre mängden socker om du inte vill ha så söt sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och kärna ur plommonen, men spara kärnorna. Dela plommonen i mindre bitar.
  2. Koka kärnorna i vattnet några minuter och fiska sedan upp dem ur kastrullen. Lägg i plommon, socker och vaniljsocker, låt allt koka ihop i 10-15 minuter.
  3. Fyll sylten i väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem och låt dem kallna upp och ner.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • lena4 13 september 2009

    Jättegod sylt. Kan tänka mig att äta den till glass och våfflor. Blir en femma i betyg.

  • eligav 24 september 2009

    Jättegod sylt och väldigt enkel att göra. Nu har jag 17 burkar (7kg frukt) som bara väntar på att ätas upp :-)

  • Katzy 30 september 2009

    Fick en massa plommon av mina föräldrar. Såg det här receptet och blev nyfiken. Supergott blev det. Kommer absolut att göra den flera gånger, om jag får mera plommon förstås. Det blir en klar femma. Tack för receptet.

  • Memelie 6 september 2010

    Jättegod! Kanske blev lite för lös, men smaken var kanon! Funderar lite på hållbarheten... Hur länge klarar de sig i en mörk matkällare, tro?

  • CKJ 7 september 2010

    Citronsyran? När ska den i?

  • Bodil9 14 september 2010

    Lätt och gott! Men jag var också lite nyfiken på när citronsyran skulle i men jag chansa lite och skicka i den med sockret. Verkade funka.

  • ewa-margitta 28 september 2010

    Jättegod sylt! Tack .

  • chul 5 oktober 2012

    Plommonsylt jättegott på havregrynsgröt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.