Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pollo cacciatore

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

420 kalorier per portion Namnet betyder "Jägarkyckling" på Italienska. Det är en lantlig gryträtt med robus medelhavssmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i margarinet i en stor stekpanna på medelstark värme, salta och peppra och ta upp dem.
  2. Skala lökarna och skär dem i halvor och sedan i skivor. Skala och skiva vitlöken. Hacka persiljan som ska både vara i maträtten och som garnering.
  3. Fräs lök och vitlök tills det mjuknar, 4 minuter. Blanda ner tomater, persilja och röd vin, låt koka upp.
  4. Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda under lock tills köttet är genomkokt, ca 20 minuter.
  5. Gör undertiden iordning polentan enligt anvisning på förpackningen.
  6. Fördela polentan på portionstallrikar, lägg kycklinggrytan ovanpå och strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.