420 kalorier per portion
Namnet betyder "Jägarkyckling" på Italienska.
Det är en lantlig gryträtt med robus medelhavssmak.
Instruktioner
- Bryn kycklingfiléerna på båda sidor i margarinet i en stor stekpanna på medelstark värme, salta och peppra och ta upp dem.
- Skala lökarna och skär dem i halvor och sedan i skivor. Skala och skiva vitlöken. Hacka persiljan som ska både vara i maträtten och som garnering.
- Fräs lök och vitlök tills det mjuknar, 4 minuter.
Blanda ner tomater, persilja och röd vin, låt koka upp.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt sjuda under lock tills köttet är genomkokt, ca 20 minuter.
- Gör undertiden iordning polentan enligt anvisning på förpackningen.
- Fördela polentan på portionstallrikar, lägg kycklinggrytan ovanpå och strö över persilja.
Publicerat den
6 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar