Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Portionsformar med polenta, skinka och ostfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastiska Italienska formar med mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp 7½ dl vatten (eller motsvarande mängd enligt förpackningen) tillsammans med saltet i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget. Sänk värmen och koka sakta, under ständig omrörning, så lång tid som förpackningen anger. Färdigkokt ska polentan ha en konsistens som fluffig gröt.
  3. Rör ner persilja, parmesan, olivolja och peppar i polentan. Smaka av med salt. Pensla 4 portionsformar ca 6x8 cm med lite olivolja. Täck formarnas botten och kanter med skinkskivor. Låt skivorna hänga lite över kanten för att seddan vikas över de fyllda formarna.
  4. Fyll formarna med ett lager av den heta polentan, skeda över smält smör och lägg osten som skurits i tärningar ovanpå. Fördela resten av polentan i formarna och vik över skinkskivorna.
  5. Sätt in formarna i ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp på en tallrik och servera dem varma med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.