Fantastiska Italienska formar med mycket gott.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka upp 7½ dl vatten (eller motsvarande mängd enligt förpackningen) tillsammans med saltet i en kastrull. Rör ner polentagrynen, lite i taget. Sänk värmen och koka sakta, under ständig omrörning, så lång tid som förpackningen anger. Färdigkokt ska polentan ha en konsistens som fluffig gröt.
- Rör ner persilja, parmesan, olivolja och peppar i polentan. Smaka av med salt. Pensla 4 portionsformar ca 6x8 cm med lite olivolja. Täck formarnas botten och kanter med skinkskivor. Låt skivorna hänga lite över kanten för att seddan vikas över de fyllda formarna.
- Fyll formarna med ett lager av den heta polentan, skeda över smält smör och lägg osten som skurits i tärningar ovanpå. Fördela resten av polentan i formarna och vik över skinkskivorna.
- Sätt in formarna i ugnen i ca 15 minuter. Stjälp upp på en tallrik och servera dem varma med en sallad.
Publicerat den
28 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar