Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis i nattlinne

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

God buffépotatis...färsk potatis på Libanonvis. Den här rätten kallas ”potatis i nattlinne” och är vanlig vintermat i Mellanöstern. Här i Sverige är den perfekt när färskpotatisen kommer. Rätten går också att göra på vinterpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skrubba potatisen lätt, men skala den inte. Dela de största på hälften.
  2. Hetta upp oljan i en högkantad stekpanna. Lägg ner potatisen och stek dem under omrörning på medelgod värme tills de blir mjuka. Det tar cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt vitlök och salt och låt fräsa någon minut. Blanda runt så att salt och vitlök fördelas jämnt.
  4. Servera varmt. Den här rätten bör inte lagas förväg, men kan förstås skrubba potatisen dagen innan. Rätten går också att göra på vinterpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.