Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och äppelsoppa med skinka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Låter underbart. SKUMMANDE. En skvätt cider som slås i vid servering är hemligheten bakom den festligt skummande soppan. Har ej prövat men ska göra det.

Ingredienser

Instruktioner

Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen och kärna ur och skär två av äpplena i tärningar. Fräs lök, potatis och äpple i smör utan att det får färg. Späd med 1½ dl av cidern, vatten och buljongtärning. Koka soppan i ca 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät, tillsätt grädde och smaka av med timjan, salt och peppar. Bred ut skinkan på plåt med bakpapper och baka i 225 grader tills skivorna är knapriga. Kärna ur, tärna och stek äpplet i smör. Slå i resten av cidern i soppan och servera med parmachipsen i bitar och stekt äppeltärningar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.