Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och ostsoppa med skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mättande och god soppa

Ingredienser

Instruktioner

Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg ner dem i en kastrull tillsammans med buljongen. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter. Vispa sönder potatisen eller kör den i matberedare eller mixer. Häll tillbaka i kastrullen. Strimla skinkan och lägg i det mesta i soppan tillsammans med grädde, ost, finstrimlad purjolök och timjan. Låt soppan bli genomvarm men inte koka. Smaka av. Strö över resterande skinka och garnera med färsk timjan. Bjud mozzarellabruschetta till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.