Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis- och spenatpaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Matig paj som smakar underbart!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl, timjan och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en stor pajform, ca 30 min i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 225º, ca 15 min.
  2. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i matfettet i en stekpanna några min.
  4. Skölj och grovhacka spenaten. Låt spenaten fräsa med i pannan.
  5. Pudra över mjölet och tillsätt crème fraiche, vatten och vin. Låt puttra utan lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt potatisen rinna av och skär den i skivor.
  7. Riv fetaosten på rivjärn. Fördela spenatstuvningen i pajskalet. Lägg på potatisen och strö över fetaosten och oliver.
  8. Garnera med timjankvistar och servera pajen genast.
  9. Bekvämt alternativ Tryck ut en kyld smördegsplatta i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen i 225º C, ca 15 min. Värm under tiden 1 förpackning (400 g) djupfryst lättstuvad spenat enligt förpackningens anvisning. Fördela spenaten i pajskalet och lägg på ca 10 kokta färskpotatisar i skivor. Riv över 100 g fetaost och strö över på 12-16 svarta oliver med kärnor. Garnera med kvistar av färsk timjan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • vanillalover 7 september 2008

    Mycket, mycket god! Gäster och vi njöt av den som en del i buffén på vår kräftskiva igår :-) Jag hade dock muskotnöt i med, det e en höjdare ihop med spenaten! /Marie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.