Matig paj som smakar underbart!
Instruktioner
- Hacka samman mjöl, timjan och matfettet, skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck eller kavla ut degen i en stor pajform, ca 30 min i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 225º, ca 15 min.
- Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna i matfettet i en stekpanna några min.
- Skölj och grovhacka spenaten. Låt spenaten fräsa med i pannan.
- Pudra över mjölet och tillsätt crème fraiche, vatten och vin. Låt puttra utan lock ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Låt potatisen rinna av och skär den i skivor.
- Riv fetaosten på rivjärn. Fördela spenatstuvningen i pajskalet. Lägg på potatisen och strö över fetaosten och oliver.
- Garnera med timjankvistar och servera pajen genast.
- Bekvämt alternativ
Tryck ut en kyld smördegsplatta i en pajform. Nagga och grädda mitt i ugnen i 225º C, ca 15 min. Värm under tiden 1 förpackning (400 g) djupfryst lättstuvad spenat enligt förpackningens anvisning. Fördela spenaten i pajskalet och lägg på ca 10 kokta färskpotatisar i skivor. Riv över 100 g fetaost och strö över på 12-16 svarta oliver med kärnor. Garnera med kvistar av färsk timjan.
Publicerat den
15 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket, mycket god! Gäster och vi njöt av den som en del i buffén på vår kräftskiva igår :-) Jag hade dock muskotnöt i med, det e en höjdare ihop med spenaten! /Marie